حسن خلق و آثار آن درآیات و روایات
محبوبه یاقوتی فرومد[1]
چکیده
بى شک تهذيب نفس و اصلاح آن نقش بسزايى در سعادت فردى و اجتماعى و دنيوى و اخروى دارد، به گونه اى که اگر انسان تمام علوم را تحصيل کند و همه طبيعت را به تسخير خود درآورد، اما از تسخير درون و تسلط بر نفس خود عاجز باشد، از رسيدن به کمال باز خواهد ماند. چه بسا نابسامانى هايى که در سطح جهان پديد مى آيد و گرفتارى هايى که بشر امروزه با آن دست به گريبان است، ناشى از عدم توجه به مباحث اخلاقى باشد.
جامعه هاى مترقى و به اصطلاح متمدن به سبب روگردانى از ارزش هاى اصيل انسانى روز به روز به جاهليت نزديک تر مى شوند و نور معنوى که سبب روشنايى دل هاست، جاى خود را به تيرگى مى دهد و قلب ها زنگار فراموشى موازين اخلاقى مى گيرد و مسلمانان به علت عمل نکردن به معارف بلند اسلام، هر روز گرفتار مشکلاتى هستند. احياى ارزش هاى اصيل اخلاقى و بازگشت به اصول فراموش شده اسلامى شرط لازم حاکميت بخشيدن اسلام در جامعه هاست.
فراگيرى و عمل به اخلاق، افراد بشر را از هرگونه عيب و نقص منزه و مبرا ساخته و او را به اوج مکارم اخلاق مى رساند، نيروهاى سرکش نفس را مهار و رام مى کند و آنها را در مسير حکمت و عدالت و عفت تقويت مى کند تا به پايه مکارم اخلاق برسند.
کلیدواژه: خلق- اخلاق- خلق نیکو
………………………………………………………….
[1] - طلبه مقطع سطح دو(کارشناسی)،مدرسه علمیه امام جعفر صادق(ع)، شاهرود
آخرین نظرات