مرضیه عرب عامری
چکیده :
انتخاب دوست یکی از مسائلی است که هر فردی باید به آن توجه ویژه ای داشته باشد زیرا شخصیت هر فردی را می توان با انتخاب دوستش شناخت .
و به دوست خود اعتماد کامل و صد درصد نداشته باش . بخاطر اینکه به کسی اطمینان داشتن با او زود گرم و صمیمی شدن باعث می شود این دوستی پایدار نمامد .
نشانه های دوست بد ؟
1- جاهل و احمق . امام علی (ع) می فرماید : همانطوری که از نشست و برخاست با دوست عاقل آسوده ای از خطر همنشین جاهل دوری کن .
2- حسود ، انسان حسود دوستی خود را درحرف هایش اظهار می دارد و بغض و کینه اش را درکارهایش پنهان می کند . در ظاهر دوست ولی در باطن دشمن است .
3- دروغگو : از دوست شدن با انسان دروغگو اجتناب کن برای اینکه دور را برایت نزدیک می سازد و نزدیک را دور می گرداند .
دوستی بدون کوتاه آمدن و گذشت تحقق نمایاند و در دوستی باید هر طرف گذشت داشته باشند دوست آن نیست که فقط « دست بگیر » یا تنها « دست بده » داشته باشد بلکه دوست نیازمند فداکاری و کوتاه آمدن است تا هر دو طرف بتواند همدیگر را جذب کنند و به تفاهم و همامنگی برسند .
امام صادق (ع) دوستان را به سه دسته تقسیم می کند :
یک دسته همچون غذایند که هر زمان بدان نیاز است .آنان خردمندانند .
دسته دوم مانند درد هستند . آنان نادانان می باشند .
دسته سوم همچون دارویند . و آنان دانایان هستند .
هر انسانی در حالت خشم ماهیت خود را بروز می دهد و چهره ی واقعی اش برای دیگران آشکار می شود . .. زیرا انسان در حالت خشم آنچه را می اندیشد می گوید نه آنچه را که وانمود می کند .
با انسانهای احمق – بخیل – بدکار – دروغگو دوستی نورزید چرا که شما را دچار انحراف و به بی راهه می کشانند . امام علی (ع) می فرماید : از دوستی با بخیل بپرهیز زیرا در مواقعی که سخت به او مهتاجی رهایت می کند . و همچنین می فرماید : از دوستی با بدکار بپرهیزچون تو را ارزان می فروشد .همچنین باید از همنشینان ناسالم هم دوری کرد همان طور که
امام صادق (ع) می فرماید :
من خَافَ النّاسُ لِسانَهُ فَهُو فِی النّارِ.
کسی که مردم از زبانش بترسد بی تردید در آتش است .
رسول خدا (ص) می فرمایند : بدترین مردم روز قیامت کسانی هستند که مردم به خاطر حفظ خود از شرّشان به آنان احترام نمایند .
کلید واژه :
دوست سالم ، دوست خواهی ، دوستی و معاشرت ، دوستی معتدل و میانه رو .
صفحات: 1· 2
آخرین نظرات