مهدویت و پیشگویی های آن در نهج البلاغه
خدیجه عجم[1]
چکیده
مهدویت و موعودگرایی از جمله مباحثی است که در همه ادیان مورد توجه قرار گرفته است و در دین اسلام به عنوان ضروریات دین مورد توجه قرار گرفته است. و در آیات و روایات معصومین به این امر بسیار اشاره شده است. مهم ترین ویژگی این جامعه در عصر ظهور امنیت و عدالت در همه عرصه هامی باشد به طوری که امروزه به این جامعه، جامعه ای آرمانی می گویند. در آخر به بیان خطبه هایی از نهج البلاغه که شامل پیشگویی هایی در زمینه مهدویت و آخرالزمان می باشد پرداخته شده است.
در عصر امام مهدی مردم و جامعه به رشد عقلانی می رسند و با ظهور مصلح كل، حضرت مهدي(عليه السلام)، عدالت و اصلاح در تمام شئون هستي پديدمي آيد و پيشه و انديشه بشري اصلاحمي گردد و عقل انسان ها در هر دو بعد علمي و عملي تعديلمي شود. علاوه بر رشد عقلی اقتصاد شکوفا شده و هر گونه فقر و نداری از جامعه رخت می بندد. یکی دیگر از ویژگی های جامعه مهدوی ، امنیت می باشد. آگاهی و معرفت از لوازم اصلی تأمین امنیت فرهنگی است. با زنده شدن اسلام و برپایی حکومت الهی، طبیعت بشر به جایگاه اصیل خود ـ مقام خلیفه اللهی ـ واقف می شود. آنگاه فرهنگ غنی اسلامی بر پا می شود و آرامش و طمأنینه فرهنگی و معنوی باز خواهد گشت.
جهان در طول تاریخ از ابتدا تا به اکنون منتظر منجی است و ستمدیدگان در انتظار کسی هستند که به یاری آن ها بشتابد و عدل و عدالت را در جامعه حکمفرما کند .
کلیدواژه:مهدویت، مهدی، نهج البلاغه
…………………………………………….
[1] - طلبه مقطع سطح دو، حوزه علمیه امام جعفرصادق(ع)، شهرستان شاهرود.
آخرین نظرات