خبر برگزاری نشست با عنوان
«اصول و شیوه های نگارش کتاب با رویکردی به کتاب شیوه ی دعا در مناجات شعبانیه»
مدرسه علمیه امام جعفر صادق(ع) سطح (2) شاهرود
واحد پژوهش مدرسه علمیه امام جعفر صادق(ع) شاهرود، به مناسبت ماه مبارک رمضان، نشستی با عنوان «اصول و شیوه های نگارش کتاب با نقدی بر کتاب شیوه ی دعا در مناجات شعبانیه» را برگزار نمود.
به گزارش روابط عمومی مدرسه علمیه امام جعفر صادق( علیه السلام) واحد خواهران، به همت واحد پژوهش مدرسه علمیه امام جعفر صادق (ع) روز سه شنبه مورخ98/3/7 نشست مناظره ای با عنوان «اصول و شیوه های نگارش کتاب با نقدی بر کتاب شیوه ی دعا در مناجات شعبانیه» با کارشناسی حجت الاسلام و المسلمین جناب اقای علی گلایری در سالن کنفرانس این مدرسه برگزار گردید.
در این نشست، کارشناس محترم «حجت الاسلام و المسلمین جناب اقای علی گلایری» ابتدا، مراحل گرداوری، مراحل گزارش دهی و مراحل داوری یک نوشته را برای پژوهشگران توضیح دادند.
ایشان در همین راستا فرمودند: «شما قبل از جمع اوری اطلاعات باید هدف از نوشتن را مشخص کنید. باید بدانید دنبال حل چه مسئله ای هستید؟ شما باید به دنبال جمع اوری اطلاعاتی باشید که ذهنتان را درگیر کرده است. همیشه به دنبال از بین بردن درد باشید تا نوشته ی شما مورد استقبال قرار بگیرد. »
آقای گلایری بیان داشتند: «شما برای نوشتن باید یا مطلب جدید داشته باشید و یا بیان جدید و یا تقسیم بندی جدید.»
ایشان در ادامه افزودند: «فیش های شما باید به دو صورت تنظیم شود: 1.فیش های کوچک که باید همیشه همراهتان باشد و اطلاعاتی از قبیل: زیر عنوان، نام نام خانوادگی نویسنده، نام کتاب، جلد، مکان چاپ، انتشارات، سال انتشار و صفحه مورد نظر در آن نوشته شود. تا هر زمانی که برای فیش برداری محتوایی آمادگی داشتید به آن کتاب مراجعه کنید. 2. فیش های محتوایی که در ان علاوه بر مطالب مذکور باید متن کتاب ها و مقالات و … در آن نوشته شود.»
جناب اقای گلایری در باره ی مرحله ی دوم یعنی گزارش نویسی فرمودند: «شما باید در هنگام گزارش نویسی و بیان قرائن و مؤیدات امانت دار باشید.»
ایشان همچنین مراحل داوری را به سه دسته تقسیم نموده ، بیان داشتند: « در مرحله ی داوری باید دقت داشته باشید که اگر صاحب نظر هستید باید نظر خودتان را بنویسید، اگر صاحب نظر نیستید، دیدگاهی که به نظرتان صحیح است را تقویت کنید، همچنین باید انصاف در داوری داشته باشید؛ یعنی نظری که مورد تأیید شما نیست را منصفانه رد کنید»
حجت الاسلام و المسلمین اقای گلایری فرمودند : «شما قبل از داوری حداقل باید یک دور تفسیر را خوانده باشید. بدون مطالعه ی آن نباید به داوری بپردازید. زیرا ممکن است با این کار دست به قضاوت های نادرست زده و زمینه ی گمراهی و انحراف دیگران را فراهم آورید. »
ایشان به حضار تاکید کردند که: قبل از اقدام به نوشتن به ترتیب کتاب تفسیر عبدالله شبّر، کتاب تفسیر قران العظیم مرحوم فیض کاشانی و کتاب تفسیر مجمع البیان طبرسی را مطالعه نمایید.
در ادامه، سرکار خانم گلی ضمن تشکر از جناب اقای گلایری، از پژوهشگران خواستند به نقد کتاب «شیوه ی دعا در مناجات شعبانیه» اثر حجت الاسلام و المسلمین جناب اقای گلایری بپردازند.
پیرو سخنان خانم گلی، خانم حسنی و خانم محمودیان و تعدادی از طلاب دیگر، قرار گرفتن متن دعا در انتهای کتاب و نه در ابتدا، نداشتن مقدمه ، عدم تطابق عنوان و محتوا، وجود برخی اشکالات ویراستاری و وجود ابهام در برخی از لغات و تکرار برخی از عبارات را از مشکلات اساسی این کتاب دانستند.
در همین راستا آقای گلایری، عدم توجه مخاطبین به عنوان کتاب را علت این انتقادات دانستند. ایشان فرمودند: «توجه داشته باشید عنوان کتاب، شیوه ی دعا در مناجات شعبانیه است نه شرح دعای شعبانیه. اگر هدف، شرح این کتاب بود، باید الفاظی که در دعا وجود دارد توضیح داده می شد در صورتی که هدف بیان چگونگی شیوه ی دعای ائمه (علیهم السلام) بود. »
حجت الاسلام و المسلمین اقای گلایری علت تکرار برخی از عبارات را تفاوت در نوع توضیح آن مطالب برشمردند.
ایشان در پایان، ضمن تشکر از حضار به خاطر انتقادات به جایشان بیان داشتند که: در چاپ جدید ایرادات مربوط به ویراستاری و برخی دیگر از ایرادات لازمه را برطرف خواهند کرد و از طلاب خواستند که تمام ایرادات وارده را در ایتای ایشان منعکس نمایند تا در حد امکان اصلاح نمایند.
آخرین نظرات