بررسی شیوه های تربیت جنسی کودکان با توجه به آموزه های اهل بیت(علیهم السلام)
نگارنده:
زهرا غلامی
چکیده
یکی از مسائل مهمی که در اسلام مورد توجه واقع شده است، آموختن یک سری آداب می باشد. آنچنان که می توان گفت آموختن آداب از مرتبه بالایی برخوردار است. تردیدی نیست که این آداب شامل آداب جنسی نیز هست، چرا که اسلام در رابطه با مسائل بسیار جزئی نیز آدابی را بیان نموده است. هنگامی که اسلام برای مسافر، آدابی دارد و هنگامی که جهت عافیت و سلامت و… آدابی را قائل است، و ظریف تر از این مسائل، زمانی که برای ایمنی از سوختن و حتی رام شدن اسب سرکش دستورالعملی وجود دارد، چطور ممکن است که اسلام در رابطه با آداب جنسی روش و تربیت خاصی را دنبال نکند.
بنابراین می توان گفت منظور از تربیت جنسی این است که زمینه ها و عوامل مربوط به مسایل جنسی طوری فراهم شود که، متربی در پرتوآن، به آگاهی های لازم در زمینه مسایل جنسی، دست یابد، عادات وآدابی صحیح در باره چگونگی إعمال و ارضای غریزه جنسی را فرا بگیرد، ازتحریك غریزه ی جنسی او پرهیزشود. از این رو ضرورت دارد که خود فرد و نهاد های مختلف جامعه مانند خانواده ،مدرسه ،حکومت و… در این جهت بر نامه ریزی وتلاش نمایند. در این تحقیق نقش خانواده به خصوص پدر و مادر در این رابطه مورد بررسی قرار می گیرد. دراسلام والدین وظیفه دارند که ازهمان آغاز تولد فرزندشان زمینه رشد طبیعی او را در همه ابعاد وجودی اش_ از جمله بُعد جنسی فراهم سازند.
تربیت جنسی کودکان در عصر حاضر یکی از دغدغه های اصلی خانواده هاست این نوع تربیت زیر مجموعه ای از نظام تعلیم و تربیت است و در اسلام نیز این تربیت مورد توجه قرار گرفته است. تربیت جنسی کودکان، آموزش مسائل جنسی در حد فهم و درک آنها باید باشد به گونه ای که باعث انحراف جنسی آنها نشود. لذا تربیت جنسی نیز بایستی با پیشرفت علم غنی تر شود و ضمن نگهداری از معیارهای اصلی اسلام، پیشرفت های جدید در این علم نیز ملحوظ و در این رابطه بکار گرفته شود.
کلیدواژه: تربیت، تربیت جنسی، جنسیت، روش های تربیت جنسی
آخرین نظرات