اهمیت زینت در اسلام
مریم مهدوی میقان
زینت که ریشه ی اصلی آن زیب می باشد به معنی آراستن می باشد اگر توجهی به دنیایی که در آن زندگی می کنیم داشته باشیم متوجه می شویم که سراسر آن با موجودات مختلف زینت شده و همه و همه دست به دست هم داده اند تا دنیایی زیبا را برای انسان فراهم کنند تا آرامش انسان حاصل شود.
در قرآن و روایات سفارشات زیادی در مورد زینت و ارزش آن بیان شده و گاهی از آن برای نزدیک تر شدن هرچه بیشتر مسلمانان یاد شده و علّت اصلی تاکید بر زینت به خاطر نزدیک شدن بیشتر مسلمانان است چرا که در روایات متعدّد سفارش شده که هنگامی که می خواهی برادر مومن خود را بینی خود را مرتّب کن و بیارای.
ضمناً این نکته را باید در نظر داشت که تزیین و زینت از نظر اسلام نه تنها یک کار پسندیده ی اجتماعی است بلکه این عمل محبوب خداوند است و دارای ارزش عبادی است.
در این جا لازم است که یادآور شویم که زینت یک خواهش و میل فطری است که باید تحت مراقبت قرار گیرد و به طور عادلانه و به دور از افراط و تفریط ارضاء گردد باید بدانیم اگرچه تجمّل ظاهری آدمی را محبوب می کند ولی بهترین جمال که شایسته ی مقام بشر است و به انسان کمال حقیقی و عزت واقعی می بخشد، جمال علم و اخلاق و زیبایی صفات حمیده و سجایای انسانی است.
آخرین نظرات